Nekontaktna diatermija, Curapuls 670
NEKONTAKTNA DIATERMIJA - CURAPULS 670, PULZIRAJOČA KRATKOVALOVNA TERAPIJA
 
Novi revolucionarni aparat za nekontaktno diatermijo dobavitelja Enraf-Nonius nudi učinkovito, varno in enostavno nastavljivo terapijo pri težavah z gibalnim sistemom in obnovi mehkega tkiva.
Skozi leta uporabe radiofrekvenčne energije je nastalo veliko raziskav o uporabnosti terapije. Tudi najnovejša literatura govori o učinkovitosti pulzirajoče aplikacije te terapije pri pooperativnih bolečinah, oteklinah, kot tudi ranah, ki se slabo celijo.
 
Gre torej za terapijo, ki je učinkovita tako pri kroničnih stanjih, kot je osteoartritis, kot pri akutnih stanjih, kot so pooperativne bolečine, otekline in celjenje ran.
 
NAPRAVA PODPRTA Z ZNANJEM
Enraf Nonius je uspešno vključil celotno razpoložljivo znanje o aplikaciji tovrstne terapije v novo napravo. Edinstven algoritem in izredno prijazen uporabniški meni, ki je podprt z intuitivno uporabo barv, naredi aparat enostaven za uporabo.
 
ENOSTAVNA IN PROSTOROČNA UPORABA
Terapijo se izvaja preko posebne roke, ki se jo preko enega gumba enostavno namesti na želeno pozicijo. Intenzivnost dela je tako za terapevta precej manjša kot pri kontaktni diatermiji, ki se pogosto uporablja za istovrstne težave.