Visoko Energijska Indukcijska Terapija

Visoko Energijska Indukcijska Terapija
COMPAT II - Visoko Energijska Indukcijska Terapija

Človeško telo je visoko prevodni medij, ki se odziva tudi na elektromagnetno energijo. Visokoenergijska indukcijska terapija uporablja terapevtske učinke  močnega magnetskega polja za analgetični učinek in za izboljšanje mišičnega tonusa ter stimulacijo krvnega obtoka. Visokoenergijska indukcijska terapija lahko pomagala zmanjšati bolečino v vratnem, ramenskem in hrbtnem predelu ter aktivirala regeneracijski proces na celični ravni. Poleg tega se lahko uporablja za stimulacijo mišic – med drugim tudi za krepitev mišic medeničnega dna pri bolnikih z urinsko inkontinenco.
Na celični ravni prevajajo tokove tako ioni znotraj celic, kot tudi sama celična membrana. Naboj, ki ga nosijo membrane normalnih in zdravih celic, je večji od tistega, ki ga imajo membrane patoloških ali starajočih se celic. Če je naboj, ki ga ima celična membrana, prenizek, celici primanjkuje energije potrebne za normalno delovanje. Visokoenergijsko indukcijsko terapijo lahko uporabimo za ponovno vzpostavitev energetskega ravnovesja.
Elektromagnetna polja, ki so uporabljena pri visokoenergijski indukcijski terapiji, lahko prodirajo v tkiva, organe in kosti na varen način, brez deformacije ali izgube. Ta polja stimulirajo elektromehanično delovanje tkiva in izboljšajo delovanje celic ter celičnih membran na površinskem in tudi na globinskem nivoju.