Laserska terapija z aparati

Laserska terapija v sklopu fizioterapije postaja vse bolj široko uporabljana. Tako zelo, da lahko danes pogosto slišimo tudi termin laserska fizioterapija. Vse pogosteje se v sklopu zdravljenja z aparati za lasersko terapijo uporabljata tudi HILT® in MLS® terapija
 

Aparati za lasersko terapijo uporabljajo svetlobo specifičnih valovnih dolžin

Mnogokrat lahko zasledimo vprašanje o tem, kako aparati za lasersko terapijo pravzaprav delujejo.Laserska terapija pomeni uporabo specifičnih valovnih dolžin svetlobe za zdravljenje bolečih in nekaterih poškodbenih stanj. Laserska terapija deluje z naravnimi zdravilnimi sposobnostmi človeškega telesa in mu pomaga pri celjenju poškodb in akutnih bolečin. Ker aparati za lasersko terapijo nizke moči stimulirajo celice, tkiva in organe, ga imenujemo tudi biostimulacijski laser. Lasersko sevanje in njegovi biološki učinki temeljijo na delovanju celičnih sprememb, mehanizem laserskega učinka pa je fotokemične narave. Novejše raziskave so potrdile, da laser stimulira sintezo kolagena, vpliva na sintezo DNA, stimulira imunski sistem, pospešuje neovaskularizacijo (nastanek novih krvnih žil), deluje protivnetno, lajša bolečine in vpliva na celično dogajanje – harmonizira energijski potencial celic.
 
Fizioterapevtski laser je vrhunski aparat za takojšno rehabilitacijo različnih poškodb, kot so mišične deformacije, natrganine vezivnih tkiv, udarcev, odprtih ran, preležanin, herpesa itd. Ta visokoenergijski terapevtski laser ima največ učinkov, če je terapija z njim izvajana kot del celostne fizioterapevtske obravnave. Najučinkovitejša je v akutnih in subakutnih fazah, vsebuje pa tudi posebne programe za  kronične faze obolenj.
 
Tretmaji laserske terapije dajejo rezultate že v 1 do 3 tretmajih, povprečni potek zdravljenja zajema 7 do 10 laserskih fizioterapij, da je poškodba zares sanirana. Laserska terapija je neboleč postopek, ki traja od 5 do 10 minut. Olajšanje bolečine, vnetja in edema je pogosto doseženo že po prvem zdravljenju.

 5 prednosti zdravljenja z aparati za lasersko terapijo:

 • Hitro lajšanje bolečin brez znanih stranskih učinkov.
 • Pomaga pri celjenju zvinov in nategov.
 • Takojšnja sanacija površinskih poškodb, kot so rane in razjede.
 • Takojšnje izboljšanje lokalnega krvnega obtoka.
 • Bolniki s kroničnimi boleznimi (kot so bolečine v hrbtu) občutijo veliko, dolgotrajno olajšanje, običajno z le nekaj tretmaji. 
 

V katerih primerih se laserska fizioterapija uporablja?

 • razpoke mišic tendinopatija,
 • zvin vezi,
 • petni trn,
 • epikondilitis,
 • brazgotine,
 • artritis kolena,
 • artritis malih sklepov,
 • zamrznjena rama,
 • bolečina v vratu,
 • bolečine v spodnjem delu hrbta,
 • temporomandibularni artritis.
 
V ponudbi našega podjetja najdete svetovno edinstvene fizioterapevtske aparate za visokoenergijsko lasersko terapijo dobavitelja ASA laser in laserje dobavitelja Enraf Nonius. Podjetje ASA laser je vodilni proizvajalec terapevtskih laserjev na svetu. Patentirani in edinstveni tehnologiji Hilterapia® in MLS® sta plod nenehnih raziskav in presegata okvirje klasične laserske terapije. Obe visokoenergijski laserski terapiji sta izredno učinkoviti, varni in dobro preizkušeni. V zadnjih letih se je družini Hilterapia® laserjev pridružil laser HIRO TT, MLS® laserjem pa Mphi 75. Najnovejši je laser MiS, ki v edinstveni MLS® terapiji vključuje karakteristike Hilterapia® pulzne moči.
 

Kaj moramo vedeti, preden se odločimo za HILT® in MLS®lasersko fizioterapijo?

Ključnega pomena je, da ko z lasersko terapijo začnemo, zdravljenje tudi dokončamo, sicer se bodo simptomi verjetno znova pojavili in ponovno se bomo morali odločiti za lasersko fizioterapijo. Obnovitev normalnega delovanja telesa se zgodi hitreje, ko se vnetje zmanjša. Čeprav se lahko število potrebnih terapij razlikuje glede na resnost stanja, mnogi bolniki občutijo trajno olajšanje že po nekaj laserskih fizioterapijah. HILT® in MLS® lasersko terapijo je odobrila FDA in se je z dokazi iz obsežnih študij izkazala za uspešno. Kot pri vsaki terapiji pa se rezultati razlikujejo od osebe do osebe.